Ap sier nei til hijab i politiet

Uhygienisk: Trondheim Frps Kristian Dahlberg Hauge vil ha hijab-forbud på kommunale svømmebassenger.
Foto: Flickr
Arbeiderpartiet sier klart nei til religiøse symboler til norsk politiuniform. Det vedtok partiet på sitt landsmøte i helgen.
0Shares

– Hovedregelen i norsk arbeidsliv bør være at man kan kle seg slik man ønsker, og markere sin religiøse identitet. Imidlertid er det innenfor enkelte offentlige myndighetsroller nødvendig med uniformering som gjør det vanskelig å kombinere en nøytral rolle med plagg og symboler som tydeliggjør en identitet eller religiøs tilknytning, skriver partiet i sitt integreringspolitiske dokument.

Heller ikke fagdommere eller aktoratet skal bære noen form for religiøse symboler i sitt virke.
– Politiet har en spesiell rolle som eneste institusjon som kan bruke makt overfor sivilister. En naturlig videreføring av at aktoratet, som representerer politiet i rettssalen, ikke kan bruke religiøse symboler, er at heller ikke dommere, som har en mer nøytral rolle, kan bære det, heter det i landsmøtevedtaket.
Meddommere, som ved sitt nærvær representerer den tiltaltes like og samfunnet som helhet, inkludert det religiøse mangfoldet i landet, kan derimot bære religiøst hodeplagg, er partiet kommet til.