Kaster ut eks-Talibanminister

Kan sendes hjem: den tidligere afghanske helseministeren Abdul Rauf Mohammad flyktet til Norge etter Talibans fall. UDI vedtok i 2009 å kaste ham etter vold mot sin 14-årige datter. Nå ser det ut som om utvisningen kan iverksettes
Norske myndigheter mener Abdul Mohammad Rauf utgjør en trussel mot norske og allierte interesser.
0Shares
Terroretterforskerne og analytikerne ved Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) har lenge hatt Abdul Rauf Mohammad i søkelyset. Rauf var sent på 90-tallet vikarierende helseminister under Talibanregimet, og reiste til Peshawar-distriktet i Pakistan med et større pengebeløp sommeren 2009. angivelig med formålet om å pleie kontakten med personer tilknyttet terrormiljøene i grenseområdene mellom Pakistan og Afghanistan.
Utlendingsdirektoratet vedtok i 2009 utvisning av Mohammad. Bakgrunnen for det vedtaket var at han ble dømt til fengsel i 120 dager for å ha banket sin 14-årige datter og truet med å drepe henne mens han sverget på Koranen.

Advokat Shahzad Nazir, som er Mohammads forsvarer, bekrefter overfor VG at de nå har mottatt varsel fra Utlendingsnemnda (UNE) om utvisning av “hensyn til grunnleggende nasjonale interesser”.

Instruert til utkastelse
På spørsmål fra VG bekrefter statssekretær Pål Lønseth i Justisdepartementet at de har instruert UNE til å fatte vedtaket.
–  Jeg kan bekrefte at vi har bedt UNE varsle utvisning av en person, som vi mener utgjør en trussel mot norske og allierte interesser, sier statssekretær Lønseth til VGNEtt.