Somaliske kvinner ut mot barnevernet

Tøft barndom: mange barn med minoritetsbakgrunn sliter sosialt, økonomisk og medisinsk og havner under barnevernets lupe.
Fredag demonstrerte somaliske kvinner og noen få menn på Grønland mot barnevernet, som de mener tar ungene deres.
0Shares
Somalierne samlet seg med rop og appeller, og viste frem bannere og plakater med kritikk av barnevernet. Demonstrantene krevde at barnevernet skal ansette folk med somalisk bakgrunn og at barna skal komme i muslimske fosterhjem, skriver ostkantavisa.no.
– Familiene forstår ikke hvordan barnevernet jobber ogopplever det som et overgrep når barnevernet griper inn. De blir redde og låser døra. Barnevernet svarer med å bruke politi, noe som er veldig skremmende, sier Fauzia M. Hashi, en av kvinnene som ledet demonstrasjonen.

Hvorfor griper barnevernet inn i disse familiene?
– Fordi dette er fattige familier som lever i dårlige boliger og sliter sosialt, medisinsk og økonomisk. Dette går selvsagt utover ungene og det sendes bekymringsmeldinger fra naboer, skole og barnehage, sier Hashi til ostkantavisa.no.
Kulturgap
Skal barnevernet akseptere at ungene lider fordi det er somaliske familier?
– Nei. Våre barn skal ha det samme vern og rettigheter som andre barn. Problemet er måten barnevernet går frem på. Gapet mellom kulturene er kjempestort, barnevernet trenger flerkulturell forståelse. Måten de jobber på passer ikke til samfunnet i dag.