Nøkkel(hull)kampanje, (sex)skandaler i Frp og forsøpling

 
Author Recent Posts Naushad Ali Qureshi Latest posts by Naushad Ali Qureshi (see all) En mullah og en stammeleder både med turban og fjær? - 08.03.2012 Diskriminering, muslimsk trussel og PST-avgang - 02.02.2012 Ro og kjedsomhet i det politiske landskap? - 05.12.2011 Siden i fjor høst samarbeidet Helsedirektoratet med kommunikasjonsbyrået Geelmuyden.Kiese for å lansere en […]
0Shares

Siden i fjor høst samarbeidet Helsedirektoratet med kommunikasjonsbyrået Geelmuyden.Kiese for å lansere en kampanje for matvarer merket med «Nøkkelhull». Så ble det kjent at kommunikasjonsbyrået samtidig jobbet for en lavpriskjede om å fjerne moms på alle nøkkelhull-produktene. På grunn av interessekonflikt og tillitsspørsmål måtte Helsedirektoratet bryte samarbeidet. Mens direktøren i kommunikasjonsbyrået poengterte at de fulgte sine egen interne retningslinjer. Men innrømmet til slutt at de ikke så saken fra Helsedirektoratets side, og beklager i så måte en dårlig vurdering.
 
Hull i eplet
Skandaler er det også nok av i politikken, og politikere fra både høyre- og venstresiden avsløres stadig for lovbrudd og dobbelmoral. Det er likevel spesielt når politikere fra Frp blir avslørt for noe slikt, siden partiet legger så stor vekt på lov og orden. Nå viser det seg at det ikke bare var Søviknes-saken for ti år siden. Birkedal-saken avdekket i media i år handler om Frp-toppen som er mistenkt for å ha filmet en naken mann i dusjen med skjult kamera. Han er siktet for utuktig atferd overfor flere personer. Siden har sextrakasseringsanklager i Frp stått i kø. En kvinne anklager en ledende Frp-politiker i Sogn og Fjordane for seksuell trakassering, og en Frp-topp i Møre og Romsdal hadde angivelig sjikanert to jenter.

Sakene der flere pur unge jenter og gutter anklager Frp-politikere for å ha antastet dem seksuelt, handler om tillitsbrudd. Selv om partiledelsen i Frp i starten ga inntrykk av å være både sjokkert og lei seg, prøvde de likevel å bagatellisere alvoret i saken. Siden har de unnskyldt seg med at de ikke visste (tids)nok og handlet i henhold til partiets reglement. Men med stadige avsløringer viser det seg at partiledelsen både har handlet feil og prøvd å skjule sannheten for offentligheten. Det vil si samme leksa som de prøvde seg med i Søviknes-saken i 2001.

Grovt
Flere av de sakene som nå er kommet ut i offentligheten gjelder unge, og ser ut til å være gamle saker, ja omtrent fra 2004. Det er således interessant å trekke frem hva Hagen sa om barn og kristendom i 2004, da han talte til menigheten Levende Ord i Bergen den 13. juli 2004. Her kom Hagen med grove uttalelser om islam og om profeten Muhammed, og sa: “Vi kristne er veldig opptatt av barn. La de små barna komme til meg, sa Jesus. Jeg kan ikke skjønne at Muhammed har sagt det samme. I tilfelle måtte det ha vært: La de små barn komme til meg, slik at jeg kan utnytte dem i min kamp for å islamisere verden.”

Dobbeltliv og dobbelmoral blir lett en del av kulturen hvor en finner spor av sexisme, rasisme, homofobi og islamofobi under overflaten.

Dette ble formulert av Hagen nettopp for å håne islam og stigmatisere muslimer. Hvis en skal følge Hagens forsøpling av politiske debatter, er det fristende å spørre om hvorfor Frp-politikere ønsker at de unge skal komme til partiet?

Politikk uten etikk
Frp gjør ofte innvandrere og flyktninger kollektivt ansvarlig for ugjerninger og ukultur begått av enkeltpersoner i denne delen av befolkningen og kritiserer feilslått integreringspolitikk. Vi kan bruke samme diagnose og medisin: Folkeskikkspolitikken for politikere fra Frp er feilslått og det er fortsatt mange som ikke integrerer seg i samfunnets krav om anstendighet. Partiet består av råtne epler og i mange av eplene er det gått orm. Dermed er det behov for å opprette interneringsleirer for å beskytte lokalsamfunnene fra kriminelle Frp-politikere.
 
Selvsagt er slike generaliseringer med på å forsøple offentlige debatter om viktige saker. Derfor håper jeg at når Frp nå har plassert seg i glasshus, blir partiet noe selvkritisk hva gjelder generaliseringer og stigmatisering. For problemet er egentlig at det er et tradisjonelt gammeldags mannsdominert verdikonservativt parti hvor det råder sterk sosialt press og konformitetspress. Toleranse for annerledeshet, det være seg i tenkning eller legning, er mangelvare. Dobbeltliv og dobbelmoral blir lett en del av kulturen hvor en finner spor av sexisme, rasisme, homofobi og islamofobi under overflaten.

For min del handler både kommunikasjon og politikken om tillit og troverdighet. Det er ikke bare butikk men også etikk som må vektlegges – særlig i Frp.