En mullah og en stammeleder både med turban og fjær?

Mulla Krekar, Amir Payan og Iffit Qureshi er kjerringer mot strømmen, mener redaktør i Utrop Majoran Vivekananthan.
Foto: TV2
Author Recent Posts Naushad Ali Qureshi Latest posts by Naushad Ali Qureshi (see all) En mullah og en stammeleder både med turban og fjær? - 08.03.2012 Diskriminering, muslimsk trussel og PST-avgang - 02.02.2012 Ro og kjedsomhet i det politiske landskap? - 05.12.2011 Så er vi i gang igjen. Flere gjengangere har florert i medielandskapet i […]

Så er vi i gang igjen. Flere gjengangere har florert i medielandskapet i det siste. Nå har vi ikke hijab, men turban i politiyrket som skaper trøbbel. Nå er det Aps justispolitiske talsperson som mener at politi i Norge skal representere staten, og ikke blande inn religion. Ja da hørt det før, men hva når selv staten er religiøs? Norges grunnlov er altså tuftet på kristendommen, og slik sett er staten Norge kristent. Politiet og alle andre offentlige institusjoner i Norge representer med andre ord statens religion. Det må da være enkelt å forstå også for stortingsrepresentanter, eller?

Moromann og høvding
Krekar er tilbake i mediene. Da Frp-høvdingen gjorde comeback begrunnet han det med at han savnet seg selv i politikk og i media. Men Krekar er tilbake tydeligvis fordi journalister og flertall av politikere har savnet han som fiende – ja nettopp i media og i retten. Etter de siste dagers uttalelser fra Krekar om religion, samfunn, politikken og trusler fremstår han mer som moromann fremfor mullah eller terrorist. Egentlig tror jeg at både advokater og journalister takker Krekar som spriter opp en ellers så kjedelig hverdag for dem. Han underholder hele samfunnet og smiler selv i skjegget. Det må vel være tydelig for de fleste, eller hur?

Stammeleder med fjær
Vi blir nok heller ikke ferdig med feiringer av ulike slag for stammelederen i landet. 75-årsjubileet er i gang, og i midten av februar fikk kongen og dronningen overrakt regjeringens gave i forbindelse med parets 75-årsdager i 2012. Gaven er flere utstillinger basert på de kongelige samlingene. Slik skal interessen for det moderne stammehuset bevares i befolkningen. Egentlig er det vel utprøvd gammeldags lureri, har jeg lest i seriøse bøker.

Politiet representer statens religion. Det må da være enkelt å forstå også for stortingsrepresentanter?

Datteren fortsetter å snakke med engler. Prinsessen har lansert bok om kommunikasjon med engler, deres hemmeligheter, natur, språk og hvordan du åpner opp for dem. Den er en oppfølger til utgivelsen fra 2009. I den nye boka forteller prinsessen om engler som hun ser overalt og om hvilke hemmeligheter de skjuler for vanlige dødelige.

Prinsessen beskriver engler som ren energi uten fysisk form, men mener de likevel kan materialisere seg gjennom spor i den fysiske verdenen. I media forteller prinsessen om at englene har flere måter å kontakte mennesker på, og en av dem er gjennom fjær. Tydeligvis kan hun gjennom ulike metoder kontakte såkalte skytsengler. Etter hennes mening kan alle mennesker, ikke bare noen utvalgte, kontakte engler. Hun eksemplifiserer egenskapen med musikalitet – for noen er det lett å spille, mens andre må øve mer. Ja da, hvis en har lyst å lære om musikk. Men har ikke englespørsmål mer med tro og tvil å gjøre, og ikke så meget med kunnskap eller ferdigheter?

Demoner og dumskap
Når kongefamilien involverer i en type næringsvirksomhet som har med engler og slikt å gjøre, er det unngåelig å tenke på tradisjonen med stammelederes og autoritetenes (makt)misbruk av sin posisjon. Det er her totalt fravær av rasjonalitet og seriøsitet. Det er tydeligvis ingen grenser for hvor mye kjendiser overalt fordummer folk.

Hva som er hemmelighetene til demoner og sataner vites ennå ikke. Prinsessen har jo en mann som kanskje kan bli ekspert på slikt. Det må jo også ligge penger og berømmelse i en slik næringsvirksomhet. Eller skal vi overlate slikt til moromenn med eller uten skjegg?

Prinsesse har en personlig engletro og mullah har en tro på helvete for dem som ønsker ham ut av Norge.

Når slike utsagn frembringes i og av media er det svært fristende å omskrive utsagn fra en av såkalt Vestens viktigste tenkere gjennom tidene René Descartes: Jeg tenker, altså er jeg dum…, ja, ikke jeg altså!