– Sosialarbeidere må delta mer i innvandringsdebatten

Når enkeltmennesket blir objekter for vrangforestillinger om etnisitet og religion må vi som sosialarbeidere ta ansvar, mener stortingsrepresentant Bengt Morten Wenstøb.
Foto: Kjetil Ree
– Sosialarbeidere må delta mer i samfunnsdebatten med sin kunnskap om sosiale utfordringer for asylsøkere og innvandrere, mener stortingsrepresentant Bengt Morten Wenstøb.
0Shares

I en kronikk i fonteneforskning.no skriver han at Norge må se enkeltmennesket der andre ser flyktningstrømmer, og handle utifra en flyktningpolitikk basert på internasjonale konvensjoner.

– Norge må ivareta rettsikkerheten der andre velger raske løsninger. Norge må tenke langsiktighet der andre stenger grensene.

Wenstøb ser for seg at menneskerettighetene settes stadig under press.

– Nasjonalistiske strømninger begynner igjen å få fotfeste i Europa. Det er alvorlig. Spesielt fordi det utfordrer våre demokratiske tradisjoner.

– Når enkeltmennesket blir objekter for andres vrangforestillinger om etnisitet og religion må vi som sosialarbeidere ta ansvar. Sosialt arbeidstradisjon handler om å arbeide mot sosial urett. Både i Norge og internasjonalt. Derfor er det så viktig at sosialarbeidere deltar i samfunnsdebatten med sin kunnskap om sosiale utfordringer for mindreårige asylsøkere og voksne innvandrere.