Ny moské i Kristiansand

World Islamic Missions moské på Tøyen er en av få i Oslo. Nå har også Bodø-biskopen Tor B. Jørgensen sagt seg positiv til moskébygging i egen by.
Foto: Flickr
Byutviklingsstyret har med knapt flertall torsdag formiddag sagt ja til moskébygging i Posebyen i Kristiansand sentrum.
0Shares
Kristiansandspolitikerne i byutviklingsstyret har med fem mot fire stemmer gitt Muslimsk Union klarsignal til å etablere en ny moské i Henrik Wergelandsgate, skriver NRK Sørlandet. 
Tillatelsen gjelder for fem år, da må menigheten søke om fornyet tillatelse.
Vi gi en aktiv moské
Talsperson Akmal Ali i Muslimsk Union Agder er svært glad for at byutviklingsstyret godkjente moskéen med knapt flertall.
– Stedet vi har hatt til nå har vi hatt i 19 år, er en liten fuktig kjeller. Tilveksten av muslimer i Kristiansand har økt behovet for et nytt gudshus. Vi må være en aktiv moské for å kunne integrere ungdommer i det norske samfunne på en bedre måtet. Det gjelder både dem som er født her og dem som har kommet som innvandrere, sier Ali til NRK Sørlandet.
Naboprotester
Flere velforeninger og naboer til eiendommen i Posebyen har kommet med sterke innvendinger mot moskébyggingen. Noen hevder at eiendommer vil falle i verdi, og at parkering blir et problem. Gro Worren i styret i Kvartal 11 er skeptisk.
– Jeg er jo litt redd da, for at de kanskje skal holde på utover ettermiddagen og på kveldstid. Da kan det bli veldig mye uro i området, sier hun til NRK Sørlandet.