Storfornøyd med “Søknad på nett”

 
Foto: flickr.com
- Søknad på nett er alle tiders, vi bruker aldri papirsøknader lenger, sier Astrid Roheim, daglig leder i firmaet Relocate 2 Norway AS.
Firmaet hjelper folk fra hele verden som har jobbtilbud i Norge, med å få arbeids- og oppholdstillatelse. 
– Vi bruker alltid Søknad på nett, en løsning som er helt uvurderlig. Før måtte vi fylle ut et papirskjema på flere sider. Det tok veldig lang tid. Med den elektroniske søknadsløsningen går alt mye raskere. Løsningen er fleksibel og søknaden blir mer oversiktlig, sier Roheim til udi.no.
Kjapp behandling
Kundene til Relocate 2 Norway er folk med gode jobbtilbud og høye inntekter.
 – De er ganske krevende kunder som vil ha ordnet alt raskt og effektivt, og det får vi til via internett, sier hun.
FAKTA:
Søknad på nett er en selvbetjeningsløsning på Internett der søkeren kan registrere sin søknad om visum, oppholdstillatelse for arbeid og utdanning, familieinnvandring, permanent oppholdstillatelse og statsborgerskap. Søknad på nett ble utviklet i 2009, og det ble startet en pilot på utvalgte steder samme høst. Løsningen innebærer at søkerne kan sende søknad, betale gebyr og gjøre timeavtale på Internett. Den ble innført i Norge i november 2010, og ble da tatt i bruk av politiet. På norske utenriksstasjoner ble den innført puljevis fra november 2010 og utover våren 2011. Referansepersoner og garantister vil kunne bruke løsningen fra høsten.