Kritisk til kontantstøttefjerning

Forslaget fra Inkluderingsutvalget om å fjerne kontanstøtten for å bedre integreringen møtes med sterk motbør fra Norsk Kvinne- og familieforbunds side.
Foto: Flickr
– Kontantstøtten har aldri vært ment som et integreringstiltak, sier leder Elisabeth Rusdal i Norges Kvinne- og familieforbund.
Rusdal er sterkt kritisk til Inkluderingsutvalgets forslag om å fjerne kontantstøtten for å bedre integreringen. Forslaget fikk barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) tirsdag i utredningen fra utvalget.
– Greit å være motstander, men det får være grenser til mangel på viten om bakgrunn for de vedtak som er fattet. Gå hjem og gjør leksen din, Lysbakken!
Historieløst
– Kontantstøtten ble innført for å gi foreldre valgfrihet med tanke på barns hverdag. Hensikten var ikke at det skulle bedre integrering. Politikere som mener det, bør sjekke fakta i saken og ikke opptre nærmest historieløs, freser Rusdal.
Hva med argumentet om at kontantstøtten hemmer integreringen?
– Ja, jeg skjønner det. Men det bør ikke gå ut over nordmenn som allerede er vel integrert og vil bruke de tre første leveårene hjemme med barna, sier Rusdal til Nettavisen.