Ba unggutt om å dra tilbake til Afrika – dømt for rasisme

Den dømte kvinnen plukket seg ut den mørke unggutten, som på forhånd verken hadde sagt eller gjort noe mot henne, og hun rettet det verbale angrepet direkte mot ham på en slik måte at også andre reagerte, skriver retten i dommen. (Illustrasjonsfoto)
Foto: Pixaby
Den snart 50 år gamle Elverums-kvinnen må nå sone 30 dager i fengsel for sin oppførsel.
764Shares

Da kvinnen ble oppmerksom på gutten utenfor et gatekjøkken sa hun at han skulle “komme seg tilbake til Afrika der du kommer fra, jævla utlending” og “bryr du deg ikke om at folk i Afrika sulter”, ifølge Glåmdalen.

Gutten, som er av Afrikansk opprinnelse, svarte at han brydde seg om folk i Afrika, men ikke kunne la være å spise av den grunn.

Den unge gutten, som bare var tenåring da han ble utsatt for sjikaneringen, fortalte i retten at han ble sjokkert, og at han aldri er blitt behandlet på denne måten tidligere. Han oppfattet situasjonen som veldig ubehagelig.

Kvinnen ble senere på kvelden tatt hånd om av politiet etter at det ble bråk på et annet sted hun oppholdt seg. Da politiet pågrep henne, sparket hun til politiet, i tillegg hadde hun et språkbruk som politiet ikke satte pris på.

Retter mener at allmennpreventive hensyn krever at hun straffes både for vold mot politiet og for å komme med rasistiske uttalelser mot sårbare personer. Hun er dømt til 30 dagers fengsel.

Kvinnen er også tidligere dømt for lignende forhold.