Norsk-togolesiske Ramzi til norsk toppfotball

Fotballtalentet Ramzi Touré Idrissou har signert en toårskontrakt med 2. divisjonsklubben Hødd, etter et opphold med fotball-college i USA.
Foto: Bilge Öner
Fotballklubben Hødd har signert talentet Ramzi Touré Idrissou ut 2021-sesongen.

Idrissou signerte tidligere i vinter toårig avtale med 2. divisjonsklubben i februar, etter å ha kommet hjem igjen fra college-spill og utdanningsopphold i USA. Her fikk han spille for universitetslaget og lokalklubben Lakeland Tropics.

Hødd spiller i PostNord-ligaen avdeling 1, som er nivå 3 i norsk toppfotball. Sist Utrop intervjuet han gikk han på University of Tampa i Florida, med en drøm om engang bli fotballproff.

Fotballen som familieinteresse

Norsk-togolesiske Idrissou har lenge gått med en drøm om å spille profesjonelt. Fotballinteressen til 21-åringen kom også via familien.

– I Togo har så å si alle barn lyst til å bli fotballspillere, og når man spiller på grusbanene eller i bakgatene, så drømmer man seg vekk til de store arenaene. For enkelte kan fotballen bli en vei ut av fattigdom for en selv og familien, så det er også en motivasjonsfaktor, sa han til Utrop i et intervju i august 2017.

Hovedtrener i Hødd, Kevin Knappen, sier til klubbens hjemmeside om den nyinnkjøpte spilleren.

– Han er en utadvendt kar som tidlig valte å flytte til USA, der han så en større mulighet til å kombinere idrett og utdanning. Med Ramzi får vi en kraftfull midtstopper på 195cm, en sterk duellspiller med god fart.

– Jeg er utrolig glad for å bli en del av en så historisk klubb som Hødd. Jeg er ivrig etter å komme i gang med laget. Hødd har klare planer og jeg ønsker å bidra med det jeg kan for at klubben når sine mål, sier Idrissou.