Lokalpolitikere fremmer Kamzy-kandidatur til Stortingsvalget

Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam fremmes av Aps lokallag på Bjerke som kandidat til neste års Stortingsvalg.
Foto: Xueqi Pang
Lars Fuglesang og Line Tresselt fra Aps lokallag i bydel Bjerke vil ha varaordfører Kamzy Gunaratnam inn på Stortinget ved valget i 2021.
0Shares

Nå som Marianne Marthinsen, som står som nummer to på Aps nominasjonsliste, ikke stiller til gjenvalg, satser lokallaget for å få inn Kamzy inn på Stortinget.

– Hun er et av Norges største politiske talenter, og hun er fra Groruddalen. Kamzy bodde også noen år på Veitvet, så vi sier at hun er fra vår bydel, sier Lars Fuglesang (Ap), leder i Bjerke bydelsutvalg, til Avisen Groruddalen.

Inspirerer andre

Line Tresselt, medlem i kultur- og oppvekstkomiteen i Bydel Bjerke, mener norsk-tamilske Kamzy imponerer og inspirerer.

– Ikke minst går hun i front og viser at alle har muligheten til å nå toppen. Gjennom prosjektet Generasjon Y og kampanjen «Hun bør stille», viser hun også at det ikke bare handler om politikk, men om samfunnet.

Selv har Gunaratnam fått en del henvendelser fra ulike lagledere i Oslo Arbeiderparti det siste døgnet, og helt avstand tar hun ikke.

– Jeg er stolt over arbeidet vi har fått til på rådhuset de siste fem årene. Blir jeg spurt stiller jeg meg til disposisjon, sier Oslos varaordfører til Avisen Grouddalen.