Muslimer hetses og Aftenposten bidrar med gruppetenkning

Aftenposten trykker i dag en faksimile av Jyllands-Postens omstridte utgave fra 2005 der de trykket diverse karikaturer av Proften Muhammed
Foto: Flickr.com
Uheldig bildebruk i Aftenposten igjen.

Aftenposten fikk kritikk av Trine Skei Grande (V) for å ha illustrert en sak om sexslaveri med et bilde av voksne, niqab-kledte kvinner som ikke hadde noe med saken å gjøre. «Saudiarabiske kvinner lever sitt liv i mørket» løy bildeteksten. 

– Islamofobi er i ferd med å bli en stueren form for rasisme, og ikke la noen fortelle deg at dette er religionskritikk. Islamofobi handler ikke om kritikk av religiøse dogmer. Islamofobi handler om kunnskapsløshet, fordommer og skremselspropaganda, og om å fremstille muslimer som fremmede og farlige, skriver hun i innlegget.

I en sak om muslimhets bruker Aftenposten nå bilde av kvinner i niqab. Det er et fåtall av kvinner i Norge som bruker niqab.

Erna Solberg på banen etter terroren
Høyre-leder Erna Solberg mener muslimer blir hetset på samme måte som jødene ble det på 30-tallet. I dagens VG oppfordrer hun nordmenn til å ta et oppgjør med hverdagsrasismen.

Nå ber Høyre-lederen nordmenn om å ta et oppgjør med hverdagsrasismen vi ser på nært hold rundt oss: I arbeidslivet, på utesteder og på internett.
– Måten ekstreme, antiislamske grupper omtaler muslimer på i dag, ligner måten ekstreme antisemittiske grupper omtalte jøder i tiårene som førte opp til andre verdenskrig, sier Høyre-lederen til VG.

Aftenposten bruker kvinner i niqab for å illustrere en sak om muslimer.
Foto : Faksimile