Frp-sprik om innvandringsuttalelser

 
Frp-leder Siv Jensen roser Frp-topp for å beklage sine uttalelser om innvandring. Hennes egen nestleder varsler at partiet ikke vil gjøre retrett.

Etter at stortingsrepresent Christian Tybring-Gjedde torsdag beklaget formuleringene i sin omstridte innvandringskronikk, fremstår Frp-ledelsen som splittet i synet på hvordan retorikken i innvandringsdebatten skal innrettes etter terrorangrepene 22. juli, skriver VG Nett.
I kronikken gikk Tybring-Gjedde til frontalangrep på Arbeiderpartiets innvandringspolitikk, og beskyldte blant annet partiet for å «dolke vår egen kultur i ryggen».
Nestleder i Frp, Per Sandberg, ser det å måtte ta tilbake uttrykte meninger som ødeleggende for demokratiet.
Foto : FrP
– Jeg ble glad da jeg i går ble orientert om at Tybring-Gjedde hadde skrevet en kronikk der han ryddet opp i tidligere uttalelser. Å ta selvkritikk på ord og uttrykk er en styrke for en politiker, sier Jensen til VG Nett.
Kritisk Sandberg
Samtidig fastslår leder av justiskomitéen og nestleder i partiet, Per Sandberg, at han nekter å være med på noen slik sjelegranskende øvelse. Han hevder det vil være ødeleggende for demokratiet.  
– Det verste som kan skje nå er at vi får en heksejakt på ord og utrykk som er brukt i debatter før 22. juli, sier Sandberg til VG Nett.