Politiet om berusede vestkantungdommer: Bråk, slagsmål og bortvisninger

– Vi er overrasket over måten de oppfører seg på. De er ufine mot hverandre og politiet, sier politiet.
Foto: Wikimedia Commons
Det var lørdag langt over 100 unge berusede personer langs løypene i Holmenkollen, ifølge politiet. Flere var ikke i stand til å ta vare på seg selv.
64Shares

– Det har vært mye bråk, slagsmål og flere bortvisninger. Vi har fått helt andre arbeidsoppgaver enn vi hadde forventet. De fulle ungdommene har tatt all vår oppmerksomhet, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB.

– Vi er overrasket over måten de oppfører seg på. De er ufine mot hverandre og politiet, legger han til.

Totalt 20 personer ble bortvist fra løypeområdet lørdag. Det er utelukkende ungdommer mellom 15 og 17 år. Politiet har pågrepet en 17 år gammel gutt, etter at han slo en annen i ansiktet.

– Han ble bortvist fra området tidligere i dag, men kom tilbake. Han blir kjørt i arresten og må forklare seg, sier Solberg.

– Enkelte områder blir beskrevet som et utested. Tidligere var bråket mer spredt, men ettersom løypa er kortere i år, er folkemengden mer konsentrert, sa Solberg.

Ungdommene ble beskrevet som lettkledde. Mange var ikke kledd for å være ute i marka hvor det er snø og kaldt.

– Ingen er alvorlig skadd, men mange mindreårige er overstadig beruset og klarer ikke ta vare på seg selv. Vi har båret flere av dem ut av marka og inn på behandlingsstasjonene våre. De blir hentet av foreldrene, eller så kjører vi dem hjem, sa vaktleder Anders Oustrup i Oslo Røde Kors til NTB.

Røde Kors oppfordret alle til å følge smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet og å ta vare på hverandre.

Det var en jevn flyt av folk som kom både med T-bane og til fots med tunge sekker på ryggen lørdag morgen, ifølge operasjonslederen.

Politiet anslo hvor mange mennesker som var i området, basert på målinger fra mobiltelefoner.

– Jeg har ikke eksakt antall, men vi ser at det er litt færre folk enn tidligere. Det har vært noen tusen mennesker i Holmenkollen lørdag. Det begynner å tømmes veldig oppi der, sier Solberg lørdag ettermiddag.

Oslo kommune besluttet torsdag kveld å avlyse publikumsarrangementene under skifesten I Holmenkollen. De oppfordret samtidig publikum om å holde seg unna løypene. Vurderingen var at bruken av T-bane til og fra rennene i kombinasjon med et høyt alkoholkonsum kunne øke spredning av koronaviruset.

T-banen kjørte likevel ekstraavganger til og fra Holmenkollen, og særlig ned mot byen ble vognene fylt godt opp lørdag ettermiddag.