Åpnet valgkamp med innvandringsdebatt

Klar for valgkamp i 22. julis ånd: statsminister Jens Stoltenberg.
Innvandringsdebatt med vekt på hva man bør si og hvordan man bør si det ble det første temaet da partilederne åpnet årets valgkamp tirsdag.
Kristin Halvorsen (SV) sto for det nye innslaget med vekt på å følge med og slå tilbake mot de mange ondsinnede og stygge anonyme angrepene mot innvandrere i nettavisenes kommentarspalter. Hun fortalte hvor hjerteskjærende hun syntes det var å lese om 13 år gamle Sofia som trodde hun måtte flytte fra Norge for at norske barn skulle leve trygt.
– Sofia er muslim, sa Halvorsen til firda.no.
Fokus på ytringsfrihet og demokrati
Siv Jensen (Frp) advarte mot at den hårfine balansen mellom ytringsfrihet og selvsensur skulle bli ødelagt. Hun forsikret at hennes parti ikke har endret sin politikk på noen områder, heller ikke når det gjelder synet på problemer knyttet til innvandring. 
– Jeg følger godt med på egen blogg, Frp avviser mange innlegg, men det er også viktig at den enkeltes mening kommer fram, uansett hvor «ukorrekt» den måtte være, påpekte hun overfor firda.no.
Jens Stoltenberg (Ap) var klar på at terrorhandlingene 22. juli naturlig nok vil prege valgkampen, men sa samtidig at det var viktig å sette søkelys på alle de viktige politiske sakene som skal prege en kommunevalgkamp.
– Vi må gjennomføre debatten på den måten at vi lever opp til det demokratiet som ble angrepet 22. juli, sa statsministeren.