Fjordman vil ikke møte Raja

Peder N. Jensen, kjent under aliaset "Fjordman", er en viktig bidragsyter til den islamfiendtlige bloggen Gates of Vienna.
Foto: Fotofaksimile: utrop.no
Islamfiendtlige Fjordman mener det er for vanskelig å debattere egne standpunkter med Abid Q. Raja. – Mannen er uten ryggrad, mener Venstre-politikeren.
0Shares
I regi av debattarenaen desk.no ble den islamkritiske bloggeren, Fjordman, som opprinnelig heter Peder Jensen, utfordret til åpen debatt mot Raja om muslimer i Norge. 5. september ble satt som frist til å godta eller avslå utfordringen.
Svaret kom i form av en e-post til NRK, hvor Jensen takker nei. Han hevder det har gått for kort tid siden terrorangrepene 22. juli.
– Temaene er for vanskelige til å debatteres i et sterkt emosjonelt klima, slik det er i Norge akkurat nå, skriver Jensen til nrk.no.
Feigt
Vestre-politiker Raja hevder avslaget skyldes feighet.
– Jeg regner ikke med at Fjordman hadde vært av samme oppfatning om det ikke var Anders Behring Breivik, men en «Ali» eller «Ahmed» som stod bak, sier han til NRK.no.
“Ny verdensorden”
Ifølge Jensens konspiratoriske verdensbilde truer islam den europeiske sivilisasjonen. Hensikten er å knuse det hvite, kristne flertallet. Middelet er masseinnvandring fra muslimske land.
Hva ville du sagt til ham dersom han hadde takket ja til duellen?
– Jeg ville brukt eksempelts makt. Ingen som har fulgt med tror vel at jeg, eller TV2-anker Mah-Rukh Ali, eller Tommy Sharif, skal ta over Norge og gjøre andre til slaver?, sier Raja til nrk.no.