– Trønderinnvandrerne minst kriminelle

Lite kriminalitet og høy barnehagekapasitet: slik ville Trondheim-varaordfører Knut Fagerbakke oppsummere integreringsarbeidet under folkemøtet på Byscenen.
Foto: Kenneth T. Kjelsnes
Under folkemøtet på Byscenen i Trondheim kunne varaordfører Knut Fagerbakke (SV) fortelle forsamlingen at Trondheim har minst kriminalitet blant innvandrerbefolkningen.
– Ingen andre byer har så lite kriminalitet fra innvandrere. Samtidig har 95 prosent av innvandrerbarna barnehageplass, slår han fast overfor adressa.no.
Feilslått med kontantstøtte
Varaordføreren kunne derimot ikke komme med ros når det gjaldt kontantstøtten.  
– Kontantstøtten er den mest feilslåtte velferdsreformen i Norge. Det er som om jeg skulle fått penger fra Helse-Midt for ikke å bruke sykehuset.
Utspillet førte til høylytt jubel blant de vel to hundre som møtte opp.
Fagerbakke fikk motstand fra KrFs Geirmund Lykke. som mente man måtte se saken fra innvandrernes perspektiv.  
– Vi må ha forståelse for at innvandrere som kommer fra en annen kultur, ikke synes det er så naturlig å overgi sine barn til en barnehage. Vi må respektere at folk har andre verdier i forhold til oppdragelse, sier han.
Unngå opphopninger

Demokratenes Svein Otto Nilsen advarte mot opphopninger av kommunale leiligheter.
– Det står tre- og fireroms kommunale leiligheter tomme, reservert for innvandrere som skal komme. Jeg frykter at slikt kan føre til rasisme, sa han ifølge adressa.no.