Åpnet info-senter for arbeidsinnvandrere

Fornøyde: Martha Rubiano Skretteberg, generalsekretær i Caritas, Erna Solberg (H), Hadia Tajik (Ap) og biskop Bernt Eidsvig var alle tilstede på åpningen
Foto: Karolina Ibarra
Caritas er Den katolske kirkens bistandsorganisasjon. I går åpnet de en ny type informasjonssenter der nyankomne kan få basisinformasjon om alt fra NAV, arbeidssøk og CV til helse og norskkurs.

Det nye tilbudet er spesielt ment for arbeidsinnvandrere fra EØS-land og tilbyr informasjon på fem språk; norsk, engelsk, polsk, spansk og litauisk. Finansieringen er det Arbeids- og velferdsdirektoratet (NAV) som står for.

Tilbudet er foreløpig avhengig av prosjektmidler, men håpet er at tilbudet skal kunne holde på så lenge behovet er der. Det forteller rådgiver i Caritas Bernt Ivar Gulbrandsen til utrop.no.

– Vi planlegger å legge ut informasjon om det nye senteret også på Caritas’ sider i land som vi vet sender mange arbeidsinnvandrere til Norge. Det er viktig at folk har realistiske forventninger til hva de møter her, sier Gulbrandsen.

På besøk: Hadia Tajik (Ap). Foto: Karolina Ibarra.
Foto : Karolina Ibarra

Celebert besøk
På åpningen deltok både Hadia Tajik og Erna Solberg, og det er ingen tvil om at behovet for senteret er stort. Ifølge Caritas’ prosjektbeskrivelse for senteret er det forventet en årlig arbeidsimmigrasjon på rundt 45 000 personer de neste tre årene.

Godt oppmøte: Interessen var stor for det nye senteret. Foto: Karolina Ibarra
Foto : Karolina Ibarra

Senteret holder til i Storgata 38 i Oslo og holder åpent tirsdag og torsdag klokken 10-17 og klokken 10-19 på onsdager.

 – Foreløpig er dette et tilbud for Oslo-området, men vi vil også kunne svare på telefonhenvendelser, sier Gulbrandsen.

Les mer om senteret her.