Holsts legat hjelper minoritetsstudenter

Letter på tilværelsen: En av disse kan bli en heldig vinner av en master- eller batchelorstipendiat fra Holsts legat. I år satser man sterkt på minoritetsstudentene.
Utlyser fem master- og ti batchelorstipender i samarbeid med Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).
0Shares

For sjette år på rad har Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) fått sjansen til å fremme kandidater blant sine studenter til Holsts legat. Fra i år er det i utgangspunktet åpent for studenter med “ikke-vestlig” bakgrunn ved alle HiOA sine utdanninger om å søke.

Tilsammen er det femten stipender som skal utdeles, fem på masternivå verdt 20.000 kroner og ti på batchelornivå verdt 15.000.

– HiOA har selv tatt initiativ til å sette fokus på minoritetstudenter som er gode rollemodeller, sier saksbehandler for legatstyret ved høgskolen, Rahima Parvin til utrop.no.

Hjelper i trang hverdag

Hovedmotivasjonen er å gi en økonomisk anerkjennelse til studenter med minoritetsbakgrunn som anses for å være gode rollemodeller gjennom sine aktive samfunnsengasjement ved siden av utdanningen.
– Bidraget er tiltenk å lette på en ellers relativ økonomisk trang studietilværelse. HiOA håper at stipendmottakere gjennom tildelingen erfarer økt positiv motivasjon hva gjelder utdanning og aktiviteter utenom studiene og studiested, sier Parvin.
“Utradisjonelle” valg først i køen

Er legatet noe som omfatter alle fag?

– Søkere som har valgt “utradisjonelle” utdanningsløp har prioritet.

Om legatutdelingen blir en engangsforeteelse eller noe man satser videre på i fortsettelsen, er et åpent spørsmål.

– Utlysning av stipendene er ikke noe HiOA selv bestemmer. Det er opptil legatstyret å ta en årlig vurdering hvorvidt HiOA skal forvalte deler av midlene styret har til rådighet, avrunder Parvin.