Informasjonsbrosjyrer om tvangsekteskap

 
Utlendingsdirektoratet (UDI) og fire andre direktorater har samarbeidet om brosjyrer om tvangsekteskap. Målgruppene er foreldre og ungdom.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)
Foreldrebrosjyren oppfordrer til kommunikasjon mellom foreldre og ungdom, understreker foreldrenes ansvar for dialog med barna sine, og informerer om lovverket og helsemessige konsekvenser av psykisk press og tvang. I tillegg gis det også informasjon om hvor foreldre kan henvende seg for å snakke med noen. 
 
Brosjyren rettet mot ungdom sikter i større grad mot unge i konflikt med familien, for å informere om rettigheter og konkrete muligheter for å få hjelp.

Flerspråklig

Brosjyrene utgis av UDI i samarbeid med Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Integrerings og mangfoldsdirektoratet, Politidirektoratet og Helsedirektoratet, som en del av arbeidet med regjeringens handlingsplan mot tvangsekteskap.
– I første omgang skal brosjyrene oversettes til engelsk, urdu, somali, arabisk, sorani, persisk, pashto og tyrkisk. Flere språk vil bli vurdert etter hvert, skriver udi.no.