Sponser minoriteter til å løpe

Ta fatt på løpeskoene: Oslo Maraton holdes 24-25 september. Minoritetspolitisk Tenketank vil sponse 100 løpere med flerkulturell bakgrunn for å stimulere til sportslig integrering.
Foto:Erik Førde
– Første 100 til å melde seg på blir sponset av oss. Over 50 har meldt seg på hittil, og vi har fått ja fra flere, sier Linda Alzaghari som er daglig leder for Minotenk, til nrk.no.
0Shares
Tenketanken mener tilbudet skal virke stimulerende og engasjere minoriteter til å delta mer aktivt i slike arrangementer.
– Jeg har selv vært med på løpsarrangement tidligere, og det har vært trist å se at det nesten ikke har vært en eneste person med minoritetsbakgrunn som har deltatt, forteller Alzaghari. 
Idretten viktig som møteplass
Advokat, forfatter og politiker Abid Raja velger selv å knyte på seg løpeskoene for å vise at det er viktig for innvandrere å bli mer fysisk aktive. 
– Jeg hadde bare tre-fire løpeturer i mitt liv, før jeg ble oppfordret til å delta i sommer. Nå skal jeg løpe. Idrettsarenaen er en viktig arena hvor det er lett å møte hverandre. Det er et veldig viktig tiltak for integreringen av innvandrere, sier Raja til nrk.no.
Fakta: 
Oslo Maraton: holdes hver høst i hovedstaden og er det største løpet i Norge. De forskjellige løpene er priset etter distanse, med 420 kroner for 3 meter, 500 kroner for 10 meter “løp for Grethe” til støtte mot kreft, 650 kroner for halvmaraton (21 000 meter) og 775 kroner for maraton (42 195 meter). Det tilbys også barneløp som koster 100 kroner før den 23.sept, og 200 kroner etter denne datoen for de gjenstående billettene. 
Minotenk (Minoritetspolitisk Tenketank) er en organisasjon som jobber med problemstillinger og utfordringer angående minoriteter i Norge.