Flytter til Svalbard

Flere utlendinger på Svalbard: to tredjedeler av befolkningsøkningen på den norske bosetningen består av utenlandske statsborgere.
Foto: Billy Lindblom
Nye tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at utlendinger sto for to tredjedeler av økt innbyggertall til et av verdens nordligste landområder, Svalbard.
SSB melder at det har kommet 41 nye utlendinger til norske bosetningen. Den største gruppen blant den norske bosetningen er thailendere på 103 bosatte, etterfulgt av henholdsvis 75  svensker og 36 russere. Kvinnene er i flertall blant de fra Thailand, Russland og Filippinene, mens det er et mannsoverskudd blant resten av utlendingene. 

Svalbard-utlendinger oftest med familie

For de norske på Svalbard er én person i husholdningen den vanligste størrelsen på en privathusholdning. Blant utlendingene derimot, er det vanligst å bo i husholdninger som består av to personer.
Per 1. juli 2011 var  det 2539 bosatte på Svalbard, totalen på den norske bosetningen er på 2104 og av de har 363 kommet til Svalbard fra utlandet, mens 1.741 har bakgrunn fra Fastlands-Norge, ifølge SSB.