Vil gå til gruppesøksmål mot staten

Søksmål: Knut Olaf Eldhuset vil gå til sak mot staten på vegne av de papirløse
Foto: Vidar Grundetjern
Advokat og Venstrepolitiker, Knut Olaf Eldhuset, mener statens håndtering av papirløse er for dårlig. Nå vil han gå til sak. 
0Shares
– Jeg vurderer et gruppesøksmål mot staten på vegne av mange som tilhører denne gruppen. Både barn og voksne lider, sier advokat Knut Olaf Eldhuset, som også sitter i bystyret for Venstre i Sandnes, til Aftenbladet.no.
Uholdbar situasjon

Tidligere har papirløse og deres hjelpere prøvd å nå frem til politikere om at de må kunne gis amnesti, slik det praktiseres i andre land. Eldhuset mener dette også kan være en løsning.
– Jeg har mye kontakt med grupper i denne situasjonen og håper at staten kan lande på en amnestiløsning her, noe annet tror jeg vil være ugjennomførbart, Den norske stat greier ikke å forhandle frem en returavtale med myndighetene i Eritrea eller Etiopia i overskuelig fremtid.
Viktig at kirken stiller opp
.
Han mener derfor at det er viktig at den norske kirke, til tross for motstand fra myndighetene, hjelper papirløse.
– Det er oppsiktsvekkende, men samtidig flott, fra mitt ståsted å se at kirken virkelig engasjerer seg og sier at dette er umenneskelig. Det tar jeg av meg hatten for, sier Eldhuset til Aftenbladet.no.