– Norsksomaliere må kunne holde seg hjemme

Kystpartets Ahmed Warsame kritiserer politikerkollega Ubah Aden etter hennes utspill om sen informasjon fra myndighetene.
Kystparti-politiker og norsksomalier Ahmed Warsame vender tommelen ned for utspillet fra Oslo Aps Ubah Aden i Utrop.

I Utrop 02.04 gikk Oslo Ap-politikeren kritisk ut mot stat og kommune for det hun anser som lite tilrettelagt informasjon om COVID-smitten, særlig overfor eldre innvandrere med somalisk bakgrunn.

Gruppen anses som i en spesiell risiko grunnet alder, helse og manglende språkkunnskaper.
Norsk-somaliere topper også COVID-smittede blant utenlandskfødte.

– Her har myndighetene sviktet overfor de med innvandrerbakgrunn som ikke kan språket, og som vanlige informasjonskanaler ikke når frem. Oversettelse av relevant informasjon har ikke kommet tidsnok, argumenterte hun.

– Helt feil

Leder for Kystpartiet i Troms og Finnmark, Ahmed Warsame, gir utspillet det glatte lag.

– Utspillet er tullete, feil og provoserende. Norsk-somaliere som sliter med det norsk språket og som ikke følger med på NRK eller TV2 eller andre norske medier, har i ukesvis kunnet følge med på somaliskspråklige kanaler. Folk har fått med seg advarslene og bekymringsmeldinger som har blitt sendt gjennom disse kanalene. Å klage på sen eller manglende informasjon fra norske instanser blir i mitt syn uriktig, sier Warsame til Utrop.

Greit med bøtelegging

Han mener folk i miljøet må kunne ta enkle forhåndsregler, som å holde seg hjemme.

– Nå er det tid for å skjerpe seg, og følge rådene fra Oslo kommune og FHI. Norsk-somaliere har en sosial kultur, men nå er det tid for å endre vaner, ihvertfall så lenge dette foregår. Folk kan ikke lenger samles i større mengder.

Warsame er i tillegg enig i at karantenebrytere må bøtelegges.

– Vi har ingen flere å miste, uansett. Folk må kunne holde seg innenfor loven i en vanskelig periode, mener han.