Kirken åpner for ikke-religiøse gravferder under koronakrisen

– Den norske kirke er en viktig samfunnsinstitusjon. Vi vil stille opp for alle i denne krisetiden, sier konstituert preses i Bispemøtet i Den norske kirke Atle Sommerfeldt.
Foto: Pressebilde
Biskopene gjør unntak fra reglene om hvordan kirkene kan brukes, og anbefaler at kirkene tilbyr ikke-religiøse gravferdsseremonier.
65Shares

Bispemøtet i Den norske kirke vedtok onsdag at det kan gis unntak fra regelen om bruk av kirker som følge av den ekstraordinære koronakrisen. De anbefaler at kirkene stiller seg til disposisjon for ikke-religiøse begravelser der det ikke er andre muligheter, opplyser Den norske kirke i en pressemelding.

– Den norske kirke er en viktig samfunnsinstitusjon. Vi vil stille opp for alle i denne krisetiden. Derfor åpner vi for at ikke-religiøse også kan holde gravferdsseremonier i våre bygninger, sier konstituert preses i Bispemøtet i Den norske kirke Atle Sommerfeldt.

– Vi ønsker å bidra til at familier, også de som ikke er religiøse, får en verdig seremoni, sier han.

Tildekking av kristne symboler i vigslede rom blir ikke aktuelt, understreker Sommerfeldt overfor Vårt Land , som omtalte saken først.

I Human-Etisk Forbund (HEF) blir initiativet fra Kirken verdsatt.

– For mange vil det trolig være et bedre alternativ å holde gravferdsseremonien i en kirke enn i en gymsal, sier Kai Mjaanes, leder av Bærum lokallag i HEF.