Islamsk Råd Norge

Overrasket over at regjeringen gir midler til korona-info kun til majoritetsorganisasjoner

Styreleder Abdirahman Diriye i Islamsk Råd Norge (IRN) sammen med Mohamed Rafiq, mannen som avverget terrorangrepet på Bærum-moskeen.
Foto: IRN
– Vi er svært overrasket over at regjeringen ikke har løftet og inkludert flere brukerorganisasjoner og innvandrerorganisasjoner i dette arbeidet, sier Abdirahman Diriye, leder i Islamsk Råd Norge (IRN). Nå har IRN laget informasjonsvideoer for egen regning.
373Shares

IRN mener at regjeringen overser gode bidragsytere når de har utelukket organisasjoner som jobber med innvandrere på grasrota og selv har sterk representasjon blant de som driver organisasjonene.

Det er mange innvandrerorganisasjoner som gjør iherdig innsats i sine miljøer, men som ikke blir anerkjent. Dette er både demotiverende for de det gjelder og svært alvorlig, da gode tiltak kan bli avsluttet, sier Diriye.

Førstegenerasjonsinnvandrere og andre som snakker lite norsk følger ikke med på norske medier og nettsidene til folkehelseinstituttet i like stor grad som resten av befolkningen, til tross for at det ligger informasjon tilgjengelig på ulike språk der. Derfor har IRN selv tatt initiativ til å lage og spre informasjon om koronaviruset til sine miljøer. For egen regning.

– Mange minoritetsgrupper bruker andre kommunikasjonskanaler, slik som Whatsapp, Viber og Facebook. Vi ønsket derfor å nå ut til disse minoritetsgruppene ved å lage et videobudskap på språket de forstår og ved å dele disse på de kommunikasjonskanalene minoritetsgruppene bruker aktivt. Vi vet også at det er lettere å spre informasjon gjennom korte videosnutter versus lange tekster på internett, sier Diriye til Utrop.

Han forteller at tidlig informasjon fra IRN og til moskeer rundt om i landet førte til at moskeene stengte sine dører veldig tidlig.

– Vi har utarbeidet flere COVID-19 veiledningsdokumenter som har blitt sendt moskeer og som ligger tilgjengelig på vår nettside. Dette gjorde at moskeene tidlig stengte sine dører og videreformidlet våre veiledningsdokumenter til sine mange tusen medlemmer. IRN sitt informasjonsarbeid gjorde at moskeene var proaktive, påpeker han.

– Vi har også blitt kontaktet av flere minoritetsmiljøer som ønsker vårt videobudskap oversatt til flere språk. Vi er glade for å høre at vi har truffet målgruppen og vi håper folk fortsetter å dele disse videoene til de ulike minoritetsgruppene det gjelder. Vi ønsker også å komme i kontakt med personer som kan oversette tekst til persisk, dari og kurdisk. Send mail til [email protected] dersom du kan bidra, sier Diriye.

Se videoene fra IRN her: