– Helt normal norsk-pakistaner

 
Foto: adil.no
Norsk-pakistaneren Adil Khan (bildet), spiller hovedrollen som Javar, i den nye TV-serien "Taxi". Han mener det er på tide at norske tv-seere får et innblikk i livet til en "helt normal norskpakistaner."
0Shares
– Vi har Borettslaget, eller dårlige sketsjer på Torsdag kveld fra Nydalen, der det tulles med gebrokkent norsk eller andre stereotypiske “kebab-roller”, sier Khan til nrk.no.
I ”Taxi” møter vi advokaten Javar som får livet sitt snudd på hodet etter å ha kommet over tidenes største skattesvindel der selv hans familie er med. 
Khan mener Javar er en helt vanlig fyr med norskpakistansk bakgrunn. 
– Livet hans er splittet på grunn av familiens bakgrunn, men Javar er rå på å lyve og lever et dobbeltliv, Khan.

Ikke en “innvandrerserie”

Skuespilleren og manusforfatter og regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen forklarer til nrk.no at det er viktig at ikke serien blir sett på som en innvandrerserie, men heller som en historier fra det norske samfunnet. 
– Ja, den handler om innvandrere, men det er historier om deres liv i Norge. Derfor handler serien i aller høyeste grad hele det norske samfunnet, sier Rolfsen.
Han viser til at han ikke hadde hatt det samme motet til å kritisere i serien, dersom det hadde vært etter 22.juli. I likhet med Khan håper han at serien kan være en inspirasjon. 
– Jeg håper serien kan inspirere folk til å forstå kulturen bedre, slik at man kan rose det som bør roses, og kritisere det som bør kritiseres, sier Rolfsen til nrk.no.