Fem år fengsel for to voldtekter

Straff: En 20-åring fikk fem års fengsel for to overfallsvoldtekter
Foto: Siri Hardeland
Voldtekssiktet får fem år fengsel for to av de 51 voldtektene som har rammet Oslo de siste månedene. 
0Shares
20 år gamle Raess Dawlatzai fra Afghanistan ble nylig dømt til fem års fengsel for to overfallsvoldtekter, skriver nettavisen. Han må også betale oppreisning til voldtektsofrene på henholdsvis 100.000 og 150.000 kroner.

Ble filmet
Begge voldtektene ble begått etter at tiltalte fulgte etter ofrene sine da de gikk alene fra et utested. Den ene voldtekten skjedde på Einar Gerhardsens plass natt til søndag 29. mai.
  
Den andre voldtekten fant sted på Alexander Kiellands plass natt til onsdag 1. juni. Offeret ble voldtatt etter at hun hadde gått av bussen. 

20-åringen ble identifisert ved at politiet analyserte materialet fra overvåkingskameraene i området. Begge voldtektene ble fanget av overvåkingskameraer. 

Ikke lenge etter voldtekten på Einar Gerhardsens plass fant sted ble 20-åringen stoppet av vektere som tok personalia på ham, dette førte til at politiet koblet ham til hendelsen.

Strengere enn aktor ønsket 
Aktor menter fire år og seks måneders fengsel var en passelig straff, dette var ikke Oslo Tingrett enig i, de ønsket strengere straff. En av grunnen er at overfallsvoldtekter skaper utrygghet og virker hemmende på en naturlig livsutfoldelse, og at allmennpreventive hensyn tilsier at en strengere straff vil være passende.
 
Siktede nektet straffskyld i begge sakene. Han fikk, i mars i år, avslag på asylsøknaden, noe som betyr at han har oppholdt seg her ulovlig.