Kulturdepartementet kontaktet Statsministerens kontor fordi Raja-statssekretær ikke fungerte i jobben sin

Utfordringen gjaldt både forståelsen for rollen og systemet, ifølge TV 2s kilder.

Da Knut Aastad Bråten trakk seg som statssekretær midt i forrige uke, gikk han hardt ut mot det han kalte en «politisk ukultur det luktet vondt av».

– Den politiske ukulturen er med på å svekke demokratiet vårt, og er slik med på å bryte ned tillitsforholdet mellom oss, skrev Bråten (V) i et lengre innlegg på Facebook. Han sa han trakk seg for å ivareta sin integritet og mente politikken var preget av etisk svikt.

Det han ikke sa noe om, er at embetsverket i Kulturdepartementet, ifølge TV2s anonyme kilder, kontaktet Statsministerens kontor (SMK) fordi de mente statssekretæren ikke fungerte i jobben sin. Dette bekrefter anonyme kilder også overfor avisen Kulturplot. 

– Det er en statssekretærs ublide jobb å skulle drive det daglige arbeidet i departementet. Mens statsråden er ute og kaster glans, får statssekretæren kjeft, sier stortingsrepresentant Carl-Erik Grimstad til TV 2.

Han er Venstres kulturpolitiske talsperson.

Abid Rajas politiske rådgiver Emma Lind (V), begynte i jobben samtidig med Bråten.

Les også: Balladen om Abid og Knut (VG)

– Det har vært utrolig gøy å diskutere kulturpolitikk med ham. Så har vi også jobbet med en handlekraftig og dynamisk statsråd. Det er jo ordentlig fart i ham. Jeg synes det er trist at den trioen vår ikke skal fortsette.

Lind sikter til koronakrisen når hun peker på at det har vært en spesielt krevende tid for den politiske ledelsen i Kulturdepartementet.

– Det er ikke én ting som har gått galt, det er en sum av faktorer på en utfordrende vakt, sier Lind til Aftenposten.