Skal ha ankommet Jordan

I Jordan: Abdilrahim Ahmad Abu-Imran befinner seg nå i Jordan etter å ha blitt arrestert og tvangsreturnert til de palestinske selvstyreområdene.
Foto: palestinerleir.no
Asylsøkeren Abdilrahim Ahmad Abu-Imran skal ha landet i den jordanske hovedstaden Amman etter å ha blitt tvangsreturnert av norsk politi i går.  
0Shares
Utsendelsen skulle egentlig gjennomføres neste uke. Nå har norske myndigheter, til tross for reaksjoner fra enkelte hold, valgt å sende 21-åringen ut av landet i går ettermiddag.
– Palestinerne er født som, vokst opp som og blitt vant til å bli behandlet som annenrangsmennesker. Nå tvangsreturneres de av norske myndigheter til okkupasjonslivet de har flyktet fra, sier Kari Helene Partapuoli, leder i Antirasistisk Senter, i en pressemelding.

FN-stridig
Ifølge Partapuoli er returen i strid med FNs høykommissær for flyktningers (UNHCR) anbefalinger, som fraråder retur til vestbredden. På UDIs sider vises det til at det ikke er noe krav at norske myndigheter følger opp om UNHCRs anbefalinger.
– Vi ser på dette er enda en seier for en hard, FN-stridig asylpolitikk og enda et nederlag for en human og solidarisk asylrett, sier Partapuoli.

Kommunikasjonsansvarlig i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, sier man foreløpig ikke vet noe mer om hva som kan komme til å skje med de andre palestinerne.
– Naturligvis kunne antas at politiet vil prøve å sende ut de som er fra Vestbredden, én etter en. Strømmen av FN-stridige tvangsutsendelser vil fortsette, sier Steen til utrop.no.
Nærmest umulig
En preget talsmann for leiren, Mohamed Ganam, sier det å hjelpe Mohammad er nærmest umulig, men at de skal bruke alle midler tilgjenglig for å sørge for at han er trygg. 
– Vi skal gjøre alt som står i vår makt for å prøve å hjelpe Mohammad, også mens han er der nede. Selv om det ikke er så mye vi kan gjøre, så er det viktigste for oss å vite at han ikke lider nød mens han er der, sier Ganam til utrop.no.

Utrop har også vært i kontakt med Politiets Utlendingsenhet og Utlendingsdirektoratet (UDI), uten å få kommentar fra begge.