– Islam avviser kvinneomskjæring

Helsearbeidere påpeker mangelfull informasjon om kjønnslemlestelse, ifølge en fersk rapport fra Nasjonalt kompetansesenter for minoritetshelse (NAKMI)
foto: flickr.com
Imam Abdinur Mohamed Mohamud mener omskjæring av kvinner ikke har forankring i religionen.
0Shares
Abdinur, som er imam ved Dar el Eman Islamic Center i Trondheim, er i tillegg aktuell med boka «NEI! Islam avviser omskjæring av kvinner».
I går var han invitert til Oslo av PMV (Senter for helse, dialog og utvikling) og Oslo Røde Kors for å holde foredrag om forholdet mellom religion og omskjæring. Ifølge han er det klart og tydelig at denne praksisen ikke er lov.
– Vi imamer har ikke vært flinke nok til å ta opp temaet og kommunisere dette, sier Mohamud til bymisjon.no.
Skriften sier nei
Norsk-somalieren baserer sin analyse på kildene i Islam; Koranen, Hadith, Sunnah, samt ulike analogier.
– Tradisjonen for omskjæring eksisterte lenge før Muhammeds fødsel. Jeg har blant annet vært på universitetet i Medina, og der er de helt ukjente med praksisen.
Handler ikke om islam
Kadra Ahmed Noor, konsulent ved PMV, mener det er av stor betydning at en somalisk imam går ut med et tydelig budskap om omskjæring. 
– Mohamud forteller det vi har slitt med i mange år å kommunisere. Nemlig budskapet om at omskjæring av kvinner ikke er knyttet til Islam, men handler om skadelige tradisjoner, sier Noor til bymisjon.no.