Gharahkhani: – Krf har satt en stopper for Moria-løsning

Høyre, KrF og Venstre har vært mer opptatte av å drive politisk spill enn å legge løsninger om Moria-barna, mener Aps Masud Gharahkhani.
– KrF har vært tydelige på at de ønsker å hente ut barn fra Moria, for så – sammen med de andre regjeringspartiene –sørger for at det ikke blir flertall for noen løsning i det hele tatt, mener Aps Masud Gharahkhani.
233Shares

– KrF har frem til helt i siste liten vært tydelige på at de ønsker å hente ut barn fra Moria, for nå å sammen med de andre regjeringspartiene sørge for at det ikke blir flertall for noen løsning i det hele tatt.

Utspillet kom fra Aps leder i partiets migrasjonsutvalg på sin Facebook-side. Her viser han til et komitemøte for to uker siden:

– Her ba vi regjeringen om en fjorten dagers utsettelse, for å kunne svare ut hvordan Norge kan bidra til å hjelpe Hellas og legge fram løsninger etter samtaler med EU/FN. Men i ettertid viser det seg at Høyre, KrF og Venstre har vært mer opptatte av å drive politisk spill enn å legge løsninger på bordet.

Fokus på beskyttelsesbehov

Samtidig har Ap etterlyst dialog med FN og EU for å finne gode løsninger i denne saken, og lagt frem egne forslag, påpeker han videre.

Forslagene som vises til går utpå at Norge øker antallet kvoteflyktninger for 2020 fra 3 000 til 3 500. Arbeiderpartiet ber også regjeringen raskt gå i dialog med FN for å finne løsninger og iverksette en plan for uttak av kvoteflyktninger for 2020.

Ved en økning av antall kvoteflyktninger bør man ha en dialog med FN.

– Vi må vurdere hvem som er de mest sårbare vi skal prioritere å hente til Norge og hvordan dette kan inkludere de mest sårbare med beskyttelsesbehov fra Hellas.