Færre thailandske prostituerte i Norge

Thailandske kvinner som selger kroppen sin i Norge blir det stadig færre av. Årsaken er effekten av sexkjøpsloven, som ble innført for tre år siden.
Foto: flickr.com
Antallet thailandske prostituerte har blitt redusert etter at den nye sexkjøpsloven ble innført for tre år siden.
Loven har ført til en reduksjon i antallet gateprostituerte fra utlandet, deriblant de av thailandsk opprinnelse, skriver thailandstidende.com.
På sitt høyeste skal opptil 3000 kvinner ha livnært seg via sex-markedet. Nå er tallet nede på noen få hundre. Også på ulike nettsteder som promoterer prostituerte er det færre thailandske kvinner enn før, ifølge tall fra Pro-Senteret 
– En ganske stor andel i denne gruppen er jenter på ferie i Norge eller såkalte «reisende» med bosted i Danmark, går det frem av senterets statistikkanslag.
Samlivsbrudd avgjørende
Sosialantropolog Ellen Kristvik ved Institutt for allmenn- og samfunnsmedisin ved Universitetet i Oslo har tidligere skrevet rapport om thaiprostituerte i Norge. Ifølge rapporten har de thailandske kvinnene kommet hit med en drøm om et bedre liv gjennom et forhold med en norsk mann. Først etter å ha vært gjennom et samlivsbrudd har de søkt seg til prostitusjonsmarkedet.
– Flesteparten har lovlig opphold i Norge etter å ha vært gift i tre år med en norsk mann. Eller så har de fått opphold på humanitært grunnlag fordi mennene de har vært gift med har misbrukt dem, sier Kristvik til Dagsavisen.