Ødeleggende for norske muslimer

Tidligere leder for Muslimsk Studentsamfunn, Usman Rana, oppfordrer norske muslimer til å ikke gå på fredagens antikrigsdemonstrasjon utenfor Stortinget.
Eks-leder av Muslimsk Studentsamfunn, Usman Rana, karakteriserer de som står bak trusselvideoen i svært sterke ordelag og ber om at alle muslimer boikotter demonstrasjonen fredag. Også forstander i det islamske forbundet, Basim Ghozlan, fraråder folk fra å gå.
0Shares
Han sier til Dagbladet at gruppen som står bak den tillyste demonstrasjonen utenfor Stortinget og trusselvideoen mot kronprins Haakon, statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre, ikke taler på vegne av norske muslimer.
– For meg er dette en gjeng med ekstremistiske utskudd som med sine meninger og truende atferd bryter mot grunnleggende islamske prinsipper.
Viktig å anerkjenne ekstremisme
Usman Rana mener det er viktig å erkjenne at ekstreme meninger finnes, og understreker bestemt at bakmennene ikke representerer norske muslimer.
– For alle troende muslimer er det en plikt å ikke la disse menneskene få spre sitt budskap, sier Rana til Dagbladet.

Ødelegger for krigsmotstanden
Også Basim Ghozlan, forstander i det islamske forbundet, advarer norske muslimer mot å være med på fredagens demonstrasjon.
– Jeg fraråder på det sterkeste unge og gamle muslimer fra å delta i demonstrasjonen. Norske soldater ut av Afghanistan er en god sak, men de som står bak demonstrasjonen viser negative holdninger og ekstremisme som ødelegger saken, sier Ghozlan til Dagbladet.