Ambassade advarer amerikanere i Oslo

Vil mane til forsiktighet: USAs ambassade sendte nylig ut en advarsel til amerikanske statsborgere i Norge.
Foto: Rødt Nytt
Amerikanske statsborgere advares mot å gå ute alene på kveldstid i Oslo etter flere grove voldsepisoder den siste tiden.
0Shares

USAs ambassade sendte tirsdag ut en advarsel til amerikanske statsborgere i Oslo om at de må tenke på sin personlige sikkerhet i byen, skriver NRK.

I et brev viser ambassaden til knivangrepet på trikken på Solli plass 5. januar, to knivstikkingsepisoder ved Oslo S 10. januar og at det har skjedd flere overfall i byens parker.

– Vær oppmerksom på dine omgivelser hele tiden. Sjekk potensielle trusler før de blir reelle trusler, går det frem i brevet.
Overdrevet, men omsorgsfullt
I en e-post til NRK onsdag formiddag formidler ambassaden at brevet er sendt ut for å oppfordre amerikanere i Norge til å tenkte på egen sikkerhet. De understreker at oppfodringen kun sendes til dem som har registrert seg for å motta meldinger fra ambassaden.
Samtidig mente flere personer som NRK snakket med at faren er overdrevet. Også amerikanske Lisa Cooper velger å se på det som et velmenende råd fra ambassaden.
– Man kan si mye om de ulike rådene, men jeg tror ambassaden viser omsorg for amerikanere i Norge. Litt uvanlig, men veldig søtt, sier hun til NRK.