Ingen karantene i Oslo kommune etter demonstrasjonen mot rasisme

Kommunen opplyser at de følger situasjonen tett og forholder seg til gjeldende regler. De oppfordrer folk til å holde seg hjemme hvis de er syke og teste seg hvis de får luftveissymptomer.
Foto: Antirasistisk senter
Oslo kommune innfører ingen karantene for sine ansatte etter demonstrasjonen mot rasisme og politivold i byen fredag, opplyser kommunen til NTB.
99Shares

– Oslo kommune har i hele vår oppmuntret til bruk av hjemmekontor for dem som kan, mest av alt for å skjerme kollektivtransporten. Det gjelder fremdeles, uavhengig av fredagens demonstrasjon, opplyser helsebyråd Robert Steen (Ap).

Kommunen opplyser at de følger situasjonen tett og forholder seg til gjeldende regler. De oppfordrer folk til å holde seg hjemme hvis de er syke og teste seg hvis de får luftveissymptomer.

Fredag møtte flere tusen demonstranter opp foran Stortinget for å markere motstand mot rasisme og politivold etter at afroamerikaneren George Floyd døde under en pågripelse i Minneapolis.

Både i forkant og i etterkant gikk diskusjonen om smittevern. Obos har innført karantene for sine ansatte som deltok i demonstrasjonen.

Helsearbeidere i Stavanger har også blitt bedt om å holde seg hjemme fram til 16. juni. Der var det i overkant av 1.000 deltakere i demonstrasjonen lørdag. Frp tok til orde for at det samme burde blitt innført i Oslo.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet har derimot sagt at karantene ikke er nødvendig så lenge folk ikke har symptomer.

Siv Jensen kritiserer rasismedemonstrantene: – Uakseptabelt

Frp-leder Siv Jensen går ut mot både demonstrantene og regjeringen for manglende smittevern under fredagens demonstrasjon mot rasisme og politivold.

Jensen framholder på Facebook det norske folks disiplin som årsaken til at vi nå har kontroll på smittesituasjonen, før hun påpeker at flere tusen demonstranter plutselig trosset smittevernreglene.

– Det er rett og slett uansvarlig at tusenvis av mennesker i Oslo velger å trosse den nasjonale dugnaden og smittevernreglene. Å bekjempe rasisme er svært viktig, men å gi blaffen i alle smittevernråd og potensielt utsette andre mennesker for økt smitterisiko, er uakseptabelt, mener hun.

Frp-lederen kritiserer også statsminister Erna Solberg (H) og regjeringen for håndteringen av demonstrasjonen.