Tamilsk krigsoffer på norsk lerret

Den gripende tamilskspråklige filmen har Norgespremiere Fredag 27. Januar. Dette er coverbilde til filmen
Foto: Pressefoto
Filmen er basert på et 13 år gammelt voldtektsoffer i Sri Lanka. Norgespremiere på ”Uchithanai Mugarnthaal” vises på Lørenskog kino.

“Uchithanai Muharanthal” er tidligere omtalt som en veldig realistisk produksjon. Den indiskproduserte filmen forteller historien om et 13 år gammel voldtekstoffer som får ly hos et gift par. 
Filmens høydepunkt er den gripende rollen til voldtektsofferet som er en sårbar tenåring i en periode rammet av krig og elendighet. Skuespilleren Neenika har fått mye ros for å uttrykke realistiske følelser om et tema som vanligvis er ukjent for en så ung skuespiller. 

Fem tamilere fra Bergen er produsenter.
– Det er et ærlig forsøk på å fremstille en 13 år gammel jentes historie. Filmen tar opp alvorlige temaer som krig og dens grusomheter, barn og kvinner som lidende part osv. Den har fått gode kritikker i India, England og Canada. Filmen er på Tamil med engelsk tekst, sier Panchakulasingam Kandiah i Global media & entertainment AS.

Filmen har norgespremière i Lørenskog kino fredag, den 27, kl. 18.00 og blir vist også på søndag den 29, kl 18.00. Billettene kan kjøpes på Filmweb.

Om enkeltskjebner og storpolitikk

Filmen tar opp alvorlige temaer som krig og dens grusomheter, barn og kvinner som lidende part.

Likevel er filmens budskap mer enn et voldtektsoffer, historien tar for seg en krig mellom to regjeringer og temaer som migrasjon, Indias håndtering av flyktninger og menneskerettigheter. 
– Filmen er på tamilsk med engelsk undertekst, slik at den kan appellere til et bredere publikum, ifølge VN Music Dreams, ansvarlige for kinodistribusjonen som gjør det mulig å se filmen i Norge.

Skuespillere:  Sathyaraj, Sangeetha, Neenika, Nasser, Seeman og Lakshmi Ramakrishnan.
Regi: Pugazendhi Thangaraj.
Musikk: D. Imman.