Kastet kokende vann på konvertitt

Andregradsforbrenning: en afghansk asylsøker fikk nakken og skulderen skoldet med kokende vann på mottaket på Hå. Nå er hans medbeboer dømt til fem måneders fengsel og bot på 40.000 for ugjerningen.
Foto: flickr.com
27 år gammel mann dømt til fem måneders fengsel for legemsbeskadigelse på en afghansk konvertitt.
0Shares
Voldsepisoden fant sted i august i fjor på et asylmottak på Hå i Rogaland hvor begge asylsøkerne har bodd, skriver Vårt Land. 
Ifølge tiltalen kastet den 27 år gamle asylsøkeren en gryte med varmt vann på den jevngamle afghaneren, som fikk andregrads forbrenninger i nakke og venstre skulder. 
Afghaneren forklarte i retten at han har konvertert til kristendommen, at dette ikke ble godt mottatt blant muslimske asylsøkere, noe som igjen skal ha ledet til voldepisoden. Lederen ved mottakssenteret bekreftet i retten at fire asylsøkere hadde flyttet på grunn av religionskonflikter.
40.000 i oppreising
27-åringen hevder at det var et uhell at afghaneren fikk vannet over seg, men de to lekdommerne i saken mente hensikten var bevisst. Nå er han dømt til fem måneders fengsel og til å betale 40.000 kroner i oppreisning.
– Vi ser på det som en skjerpende omstendighet at skaden vil antakeligvis føre til et varig arr, og at handlingen fremstår som nærmest uprovosert, går det frem av retten ifølge vl.no.