Hadia Tajik: Derfor delte jeg ikke egne erfaringer med rasisme tidligere

#blacklivesmatter og #metoo: – Begge kampanjene er kulturelle revolusjoner, utløst av konkrete hendelser som ekte mennesker med navn, ansikter og historier har blitt utsatt for, skriver Tajik.
Foto: Arbeiderpartiet
Author Recent Posts Redaksjonen Latest posts by Redaksjonen (see all) Hadia Tajik: Derfor delte jeg ikke egne erfaringer med rasisme tidligere - 01.07.2020 Lettnorsk utgave 07 – 2020 er ute nå! - 01.07.2020 Forside Lettnorsk 07 – 2020 - 01.07.2020 – Da bølgen av historier om rasisme som ble delt også kom til Norge, kjente […]
20Shares

– Da bølgen av historier om rasisme som ble delt også kom til Norge, kjente jeg ikke på noe behov for å dele egne erfaringer med det. Etterpå har jeg lurt på hvorfor ikke. Det er jo ikke slik at jeg har gått fri fra rasisme, tvert imot, det er bare å lese kommentarfeltet under artikler der jeg er intervjuet for å se det.

– Jeg tror det manglende behovet for å dele egne erfaring kommer av at #blacklivesmatter minner meg om noe annet: Det minner meg om #metoo, skriver, Hadia Tajik, nestleder i Arbeiderpartiet i et innlegg Tronderdebatt.no.

– Begge kampanjene er kulturelle revolusjoner, utløst av konkrete hendelser som ekte mennesker med navn, ansikter og historier har blitt utsatt for. Begge har sin egen hashtag, som er lett å hekte seg på, lett å dele under og være en del av på sosiale medier. Begge treffer en følelsesmessig nerve, en sterk følelse av urettferdighet. Begge gjør at folk du kanskje trodde du kjente, står frem med historier som er smertefulle å lese, og som minner om at din taushet er det som gjør det mulig å krenke andres kropp eller liv.

Les også: Politikere forteller om opplevd rasisme: – Kalt neger, pakkis og svarting