Mishandling, menneskehandel og tyveri

En annen realitet: Mange unge sigøynere kommer til Norge med en tøff bakgrunn og lever et vanskelig liv som kjøpsobjekter i menneskehandel.
Foto: Roosh infektion
Seks sigøynere er tiltalt for menneskehandel i Bergen. 
0Shares

BT.no melder at disse personene har vært i varetekt siden 2010 og er siktet for å ha fraktet fire barn i alderen 13 til 17 år, alle jenter. Politiet mener at barna, som alle er jenter, fra 2008 og fram til oktober 2010 ble tvunget til å stjele, tigge og selge falske gullvarer flere steder i Norge og Sverige, ifølge VG Nett. 

Saken startet da politiet innbrakte to mindreårige jenter for butikktyveri i Bergen høsten 2010. Da de ble etterlyst av de voksne i reisefølget, ble disse pågrepet.

– Vi har hatt omfattende avhør av de fornærmede barna, og Hordaland politidistrikt har i samarbeid med rumensk politi også gjennomført krevende etterforskning i Romania, sier etterforskningsleder, politiadvokat Rudolf Christoffersen ifølge VG. 

Mishandlet

Jentene er alle blitt mishandlet i løpet av de siste fire årene. i 2008 ble en av mennene ansvarlig tiltalt for medvirkning til at en mindreårig jente ble voldtatt i forbindelse med fullbyrding av et ekteskap. En annen skal ha medvirket til voldtekt av ei jente i Sverige høsten 2010. Tiltalen inneholder også påstander om seksuell omgang med barn under 14 år.

En tredje er tiltalt for å ha giftet bort en mindreårig jente tre ganger, først i 2008, deretter de to påfølgende årene. En annen skal ha giftet bort en av de andre jentene for 10.000 euro. 

Tre av de tiltalte skal ha overført til sammen mer enn 700.000 kroner til adresser i Øst-Europa. Politiet mener pengene stammer fra straffbare handlinger, ifølge opplysninger fra VGnett.