Vil ha flerkulturell integreringsminster

Ap-politiker Elvis Chi Nwosu: Uten rettferdig fordelingspolitikk får vi ingen integrering. Foto: Henrik Kreilisheim
Foto: Henrik Kreilisheim
Elvis Chi Nwosu (Ap) ønsker at statsråden som overtar etter Audun Lysbakken skal ha annet bakgrunn enn etnisk norsk.
0Shares

Norsk-nigerianeren og bystyrerepresentanten beklager seg over det det faktum at Lysbakken måtte gå av som barne-likestillings- og intergreringsminister i etterkant av tildelingssaken.

– Venstresiden har mistet en klar og markante stemme i regjeringen ved hans avgang, sier han til utrop.no.

Nwosu mener nå at tiden er moden til å tenke annerledes fra rødgrønt side.

– SV bør gi Norge en statsråd med innvandrerbakgrunn. For meg dette handler om representativt demokrati.

God kompetansedekning

Nwosu forsikrer at det finnes kompetente folk som står klare for å overta jobben.

– Vi har mange å velge fra hvis de rødgrønne mener alvor om etniskmangfold. Samtidig bør vedkommende ikke være en som sier det innvandrermiljøene alltid vil høre. Vi trenger ingen “gatekeeper” men en som er i stand til å ta kampen mot alle elementer som må bekjempes og forkastes, argumenterer Ap-politikeren overfor utrop.no.

Verdig etterfølger

Leder i Antirasistisk Senter, Kari-Helene Partapuoli, håper på sin side på en verdig etterfølger.

– Lysbakken var en tydelig stemme som blant annet turte å snakke om rasisme, noe ikke så mange ministre i hans stol har våget å gjøre. Han forsøkte å peke på det positive ved det flerkultuerelle samfunnet, alt det som går bra, samtidig som han ville snakke om utfordringene. 

Håper på Chaudry

Ifølge Rødt-politiker Reza Rezaee er det imidlertid ikke være lett å forutsi hva vil skje i regjeringen i Lysbakkens fravær.

– Integrering hos det dominerende partiet AP forstås som assimilering i mange sammenhenger. Lysbakken er faktisk den eneste ministeren som etter mitt syn har forstått at integrering er en toveis prosess. Han har i praksis vist at det å være norsk ikke er en fastlagt norm som er ferdigdefinert.

Rezaee håper selv at SV gir Akhtar Chaudry sjansen.

– Jeg har det vanskelig å tro at noen kan erstatte Lysbakken godt nok på kort sikt. Lysbakken har vært genuint opptatt av dette feltet og han hadde en kunnskapsbasert tilnærming til vår flerkulturelle virkelighet. Hans politiske praksis var ikke basert på myter og fordommer som hos AP og Frp. Kanskje kunne Akhtar Chaudry kunne bidra til hvis SV hadde gitt ham sjansen til å ta ansvar for dette feltet. Jeg håper at Ap i det minste ikke får styre dette feltet.