Fra ghettoen til Operaen

 
Foto: operaen.no
8. mars er det premiere på forestillingen The Legends på Scene 2. Stykket handler om reggaelegendene Bob Marley og Peter Tosh.
0Shares

The Legends handler om musikken og livet til Bob Marley og Peter Tosh, fortalt i en musikalsk teaterforestilling med dans, bilder og liveband på scenen.

– For Nordic Black Theatre er dette er en av de viktigste forestillingene vi har jobbet med. Å spille dette stykket i Operaen gir oss en mulighet å løfte disse to artistene som har gjort så mye for musikk og for menneskeheten, sier teatrets kunstneriske leder Cliff A. Moustache, i en pressemelding.

Moustache har også skrevet og regissert forestillingen.

One Love og rastafari

Publikum tas med til Trenchtown-ghettoen i Jamaicas hovedstad Kingston, der Marley og Tosh vokste opp i håp om å slå gjennom i musikkbransjen. Forestillingen spør hvordan de klarte å komme seg ut av fattigdom og bli internasjonale ikoner, med sine budskap om “One Love” og rastafari.

I rollen som Marley møter vi Marco Da Veiga fra Norske Talenter, også kjent under artistnavnet Rightgeous African Warrior (RAW). Tosh spilles av den profilerte sørafrikanske musikeren Bafana Nhlapo. Med seg har de seks musikere og fem dansere/skuespillere.