Her er hele hendelsesforløpet bak George Floyd-drapet

Nyutgitte opptak med kroppskameraer viser hele arrestasjonen av politidrapsofferet George Floyd i Minneapolis.

Nyutgitte kroppskamera-opptak av George Floyds arrestasjon i Minneapolis har blitt lekket, ifølge RT America.

Opptakene avslører at Floyd var i betydelig nød, og muligens beruset, lenge før den nå drapssiktede politioffiseren knelte på nakken hans.

Videoen av Floyd og knegrepet med dødelig utfall førte til flere uker med de verste raseprotestene og opptøyer i USA siden frikjennelsen av fire hvite politimenn i Rodney King-saken, og opptøyene i Los Angeles i 1992.

Hans siste ord I can´t breathe ble et ikonisk slagord for aktivistbevegelsen BlackLivesMatter. Opptøyene og protestene i USA førte også til protester i andre vestlige land i regi av antirasistiske grupper.

Var i panikk

Videoklippene er opprinnelig lagt ut av Daily Mail, og inkluderer scener med grafisk vold. Floyd ber gjentatte ganger for livet sitt og ber for moren sin. Han spør politiet om de skal skyte ham, insisterer på at han er klaustrofobisk og ikke kan sitte i en politibil.

En av videoene, viser at politiet drar den stadig mer panikkfylte tidligere 46 år gamle sikkerhetsvakten inn i en politibil. En annen gir en alternativ kameravinkel på politiet mens de holder Floyd på bakken.

Advokater for de fire politimennene siktet for Floyds drap, har i flere uker hevdet at kroppskamera-opptakene fra skal offentliggjøres, og insisterer på at det gir nødvendig kontekst for avgjørelsen om å holde Floyd på bakken ved hjelp av den kontroversielle knestøtten.