Raser mot Krekars oppførsel

Mulla Krekar, Amir Payan og Iffit Qureshi er kjerringer mot strømmen, skriver redaktør i Utrop Majoran Vivekananthan i debattinnlegget.
Foto: TV2
– Mullah Krekar er motstander av verdisettet og demokratiet som er bygget opp i Norge, og har ikke noenting i Norge å gjøre, sier Frps Per Sandberg til TV 2 Nyhetskanalen.
0Shares

Både han og justispolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, Jan Bøhler, reagerer veldig sterkt på Krekars angrep på TV 2s fotograf og journalist i TV 2s lokaler på mandag.

Krekar var i TV2-lokalene for å gjennomføre et intervju med den arabiske tv-kanalen Al Jazeera. Da han var på vei ut ble han spurt av TV2s team om en kommentar til at han tidligere på dagen ble dømt til fem år i fengsel. Mulla Krekar ville ikke si noe til TV2s journalist. På vei ut av lokalene snudde han seg brått, gikk mot fotografen og slo hardt til kameraet.

– Opptredenen er jo helt hinsides hva vi er vant til i Norge, sier Jan Bøhler til TV2.

Burde ikke ha filmet

Al Jazeera-reporter Samir Shatara har imidlertid en annen syn på saken. Han var en av dem som fulgte mulla Krekar til TV 2-huset for å gjøre et direkteintervju med den arabiske TV-kanalen. Shatara mener kanalen ikke burde filmet Krekar, og at fotografen flere ganger ble bedt om å avslutte opptakene.

– Krekar var der som vår gjest. TV 2 burde vist oss respekt ved å ikke filme mens vi var der inne, sier Al Jazeera-reporteren til TV2.