Trenger innvandrere

Arbeidskraft: Norge trenger arbeidskraften, forskjellen er at du nå må være høyt utdannet.
Foto: Scanstockphoto
Regjeringen trenger en plan for arbeidsinnvandringen. Lederen for Akademikerne har en plan for systematisk innhenting av kompetanserike utlendinger. 
0Shares

I en debatt mellom arbeidsminister Hanne Bjurstrøm og Knut Aarbakke i Her&Nå ba Akademikernes leder regjeringen lage en plan for arbeidsinnvandring, melder akademikerne.no

Tall fra NAV viser at Norge mangler 70.000 arbeidstakere. Mer enn hver tiende bedrift sier derfor at de vil rekruttere arbeidskraft fra utlandet i løpet av 2012.


– Vi har nå en historisk mulighet. Mens mange europeiske land har en ungdomsledighet på 30 – 40 prosent, trenger Norge kompetanse. Jeg vil derfor be regjeringen om å lage en systematisk plan for arbeidsinvandring av høykvalifisert arbeidskraft, sier Knut Aarbakke, leder i Akademikerne til nettsiden.

Bør inneholde kartlegging
 
Planen ifølge ham bør inneholde en kartleggig av hvilke kompetansebehov norske bedrifter har. En identifikasjon av hvor i Europa denne kompetansen finnes. Han foreslår også et apparat i Norge med tanke på mottak av individuelle arbeidstakere som reiser hit på egenhånd for å finne seg en jobb.

– Vi bør ut tarbeide opplegg sammen med lokale myndigheter i hjemlandet som bl.a inneholder norsk- og/eller engelskopplæring og som kan koble arbeidstakere med norske arbeidsgivere, skriver nettsiden.