Dømt for terror i USA

Hevder han er uskyldig: Khalid Awan er dømt til 14 års fengsel for støtte til terror. Han hevder selv han er uskyldig
Foto: indymedia.org
En 50 år gammel pakistansk-canadier er dømt til 14 års fengsel for å støttet den militante sikh-grupperingen Khalistan Commando Force (KCF).
0Shares

Khalid Awan ble første gang dømt i en føderal domstol i Brooklyn New York i 2007 for å ha gitt finansiell hjelp til KCF, som er mistenkt for å ha stått bak snikmord og bombeangrep i India. 

Saken har vært gjennom flere runder med anker i rettssystemet, men på tirsdag ble han dømt til 14 års fengsel for terrorisme av dommer Allyne Ross, skrivert NDTV.

– I gårsdagens forhandlinger fant retten at alle de tre forbrytelsene til Awan hadde til hensikt å fremme terror-kriminalitet, het det i en uttalelse fra USAs justisdepartement i går.

I annen uttalelse fastlo FBI at KCF bestør av militante sikher som ønsker en egen stat for sikher i Punjab. Gruppen er ansvarlig for tusenvis av dødsfall i India siden den ble grunnlagt i 1986, skriver FBI.

Omfattende terror

Organisasjonen KCF har vært involvert i en rekke snikmord på fremstående indiske myndighetspersoner inkludert delstatsminister i Punjab Beant Singh i 1995 i tillegg til hundrevis av bombeangrep, sabotasjeaksjoner og kidnappinger.

Statsadvokaten og FBI startet etterforskningen av Awan i 2003 etter at en innsatt i et fengsel i Brooklyn, der Awan også satt for kredittkortsvindel, fortalte politiet at Awan hadde skrytt av sitt forhold til Paramjit Singh Panjwar, som er leder for KCF og en av de ti mest ettersøkte personer i India.

Ifølge avisoppslag fra 2006 ble Awan første gang anhold av politiet i New York etter terrorangrepene 11. september 2001.

Avslørte telefonsamtaler

I den nylig avsluttede rettsaken mot Awan la aktoratet fram som bevis telefonsamtaler til Panjwar i Pakistan, der Awan snakket om rekruttering av nye medlemmer til KCF og innrømmet å ha sendt flere hundre tusen dollar til organisasjonen.

Statsadvokat Loretta Lynch takket etter dommen regjeringen i India og politiet i Punjab for samarbeidet med saken.

Hevder uskyld

Det har etter hvert dukket opp flere nettsteder som støtter Awan. Han hevder også selv på et nettsted han tydeligvis selv står bak at han har blitt utsatt for falske bevis og politisk forfølgelse fra det amerikanske rettssystemet.