Palestinerleiren fjernes

Fjernet leiren: Palestinerleiren ved Jakob kirke er historie, men lever videre ifølge leder for Antirasistisk Senter, Kari Helene Partapuoli.
Foto: palestinerleir.no
Torsdag ettermiddag ble store deler av "Palestinerleiren" utenfor Kulturkirken Jakob i Oslo tatt ned.
0Shares

De 20 palestinske asylsøkerne som har holdt til der i over et år kan sove der over helgen, men mandag kl. 10 må også de siste teltene bort. Hva framtiden vil bringe for de 20, er fortsatt usikkert, skriver Nettavisen.

– Mandag kl. 10 kommer Oslo kommune på inspeksjon, da skal alt være borte. Vi vet ikke hvor de skal holde til da, men vi må bare få det til, på en eller annen måte, sier Kari Helene Partapuoli, leder ved Antirasistisk senter, som har støttet palestinerne gjennom hele aksjonen.

Mohammed Ganam, en av de 20 palestinerne, sier til Nettavisen at de ikke gir opp, til tross for torsdagens tilbakeslag og en høyst usikker framtid.

– Vi ønsker at de politiske reglene for asylsøkere i vår situasjon skal endres. Til tross for mye støtte har vi ikke fått til noe på det området, og vi gir oss ikke, sier Ganam til Nettavisen.

Se intervju med Ganam fra Utrops studio her!

Flytter
Partapuoli forteller til Nettavisen at de skal i møter med henholdsvis kommunen og en privat eiendomseier med tanke på å finne et nytt tilholdssted, men foreløpig er ingenting sikkert. Gruppen vil uansett flytte fra sitt nåværende tilholdssted i løpet av helgen.

– Oslo kommune har opptrådt redelig med oss, og det er prisverdig at de har latt leiren stå så lenge. Vi vil være ryddige tilbake, også med tanke på å finne nye løsninger for tiden framover, forteller Partapuoli til Nettavisen.

Kan hentes når som helst
De fleste palestinerne i leiren har fått avslått sine asylsøknader, og har appeller til behandling hos Utlendingsnemnda.

– I teorien kan flere av dem bli hentet og tvangsutsendt når som helst, forteller Partapuoli.

Asylsøkerne blir som andre asylsøkere tilbudt plass på asylmottak, men dit vil de ikke.

– Hvis deres stemme skal bli hørt og aksjonen skal ha kraft, må de være samlet i byen, ikke sitte hver for seg på asylmottak i distriktene, sier Partapuoli.