Holder fredskonferanse for å forebygge hat

Fahad Qureshi sier til Aftenposten at kvinner og menn ønsket å sitte adskilt på møtet
Foto: Kjetil Hegna
I kjølvannet av 22. juli-rettssaken inviterer Islam Net til fredskonferanse for å forebygge islamhatet som fostret Breivik.
0Shares

Islam Net arrangerer fredskonferanse, 27-29. april, som et tiltak for å fremme fred og bygge broer mellom mennesker av forskjellige livssyn via dialog og opplysning om islam og muslimer, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Formålet er at nordmenn skal få muligheten til bli kjent med muslimer og deres verdier.

– Synes du noe av det vi står for er kontroversielt, så ikke la det forbli i hjertet, la det utvikle seg til frykt eller gå over til å bli hat, for resultatet av det kan aldri være godt. Kom, hør, se, lær, still spørsmål og bli kjent med våre verdier og hvorfor vi har disse verdiene. Ikke la uvitenheten utvikle seg til å bli noe vi så resultatet av 22. juli, skriver Islam Nets leder Fahad Qureshi (bildet) i pressemeldingen.

Kjernen til problemet

Kunnskap om islam og muslimer er det som kan forebygge dette hatet i å spre seg, sier Qureshi.

– Etter terroren ble det snakket om mer åpenhet og demokrati. Nå er det viktig å fokusere på forebygging av islam- og muslimhat, som var roten til terroren, selve kjernen i problemet. Vi må gjøre noe for å sette en stopper for dette hatet, sier Qureshi i pressemeldingen.

– Søk kunnskap

Noe som medfører at muslimer blir fremmedgjort er at mange nordmenn anser deler av islams lære som kontroversiell. Qureshi oppfordrer folk til å søke kunnskap.

– For at du skal forstå hvorfor det noen anser som kontroversielt, som for oss kanskje er helt normalt, må du søke kunnskap om islam og muslimers verdier. Dette er en nødvendighet for å forebygge hatet som planter seg i hjertene til folk på grunn av uvitenhet om “de fremmede” muslimene. 22. juli bør være noe vi har lært av, og vi ønsker ikke et klima fylt av hat, avrunder Qureshi.