– Utilregnelighet en seier for høyreekstreme

Generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Shoaib Sultan, er i utgangspunktet positiv til forslaget fra Venstre om islamstudier på universitetsnivå. Han er likevel skeptisk om norske universiteter kan lage en imam-utdanning i praksis.
Om terrorsiktede Anders Behring Breivik kjennes utilregnelig, vil være en seier for høyreekstreme miljøer, mener rådgiver i Antirasistisk Senter, Shoaib Sultan (bildet).
0Shares

Til NRK sier Sultan at høyreekstreme miljøer brukte rapporten som bevis på at alle som hadde knyttet Breivik tett til disse, tok feil.

– Nå som man ser en sannsynlighet for at han blir erkjent tilregnelig, har man begynt å si at dette ikke er så viktig. Det er på mange måter naturlig.

Fokus vekk

Etter at den første sakkyndiggrapporten konkluderte med at Breivik var utilregnelig, la organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) ut en artikkel på sine nettsider, med tittelen «Nå går fokuset vekk fra de “høyreekstreme”.

– Men etter at de nye sakkyndige konkluderte med tilregnelig har det vært stille fra disse miljøene, mener Sultan.

Usaklig argumentasjon

Tumyr mener Breiviks handlinger har gjort SIANs antiislamske arbeid vanskeligere, og kaller Sultans argumenter «usaklige».

– Å bekjempe islam med ordets kraft, argumenter og ånd, er noe helt annet enn terrorhandlinger. Ved hjelp av sin massakre satte Breivik vårt arbeid flere tiår tilbake, fordi det å jobbe imot islam nå blir ansett for å være usmakelig, sier han til NRK.